ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ
Λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης Εθνικής σημασίας του δένδρου, ο ΕΟΤ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού έχει εντάξει την ανάδειξη, προβολή και προστασία του, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Τουρισμός - Πολιτισμός", του Β' ΚΠΣ, του οποίου η υλοποίηση έχει ήδη αρχίσει σε πρώτη φάση, με το ποσό των 30.000.000 δρχ.,.
Επίσης το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ με έγγραφο του έχει εγκρίνει πίστωση για τον Δήμο Κολυμβαρίου από το Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΡΠΣ) για την δημιουργία χώρου πάρκινγκ στο περιβάλλοντα χώρο της ιστορικής Ελιάς Βουβών.
Ακόμη από τον Δήμο Κολυμβαρίου προγραμματίζονται τα παρακάτω έργα πλησίον του παραπάνω Δένδρου:
- Η δημιουργία Μουσείου Ελιάς και Ελαιολάδου σε παρακείμενο παραδοσιακό οίκημα το οποίο έχει απαλλοτριωθεί πρόσφατα από τον Δήμο γι' αυτό το σκοπό. Σε αυτό θα εκτίθενται διάφορα αντικείμενα, όπως φωτογραφικό υλικό-εργαλεία καλλιέργειας της ελιάς και διάφορα άλλα που έχουν σχέση με την καλλιέργεια της ελιάς την παραγωγή του ελαιολάδου κλπ.
- Η ανάπλαση της γύρω περιοχής η οποία έχει απαλλοτριωθεί από τον Δήμο και έχουν εκπονηθεί οι σχετικές μελέτες .
- Η δημιουργία τοπικής οικολογικής διαδρομής μήκους 2000 μέτρων περίπου, καθώς υπάρχουν παλιά παραδοσιακά καλντερίμια (λιθόστρωτα), παραδοσιακές ξερολιθιές, όλα φτιαγμένα από σιδερόπετρα υλικό ιδιαίτερα ενδιαφέρον το οποίο επικρατεί εις την περιοχή αυτή.
Η διαδρομή περνά μέσα από φυσική πανέμορφη και κατάφυτη ρεματιά με πολύ ενδιαφέρουσα ορνιθολογική πανίδα κυρίως από μικρομελωδικά πουλιά. και από τοιχογραφημένες βυζαντινές εκκλησίες του Αγ. Βασιλείου και Ζωοδόχου Πηγής του 12μ.χ. αιώνα, θα αποτελεί μοναδικό περίπατο εις τους αιώνες.
Ο Δήμος Κολυμβαρίου, επισημαίνεται ότι, έχει προβεί στην απαλλοτρίωση όσων χώρων χρειάζονται για στάσεις αναψυχής και εξυπηρέτησης. Επίσης έχει προβεί σε απαλλοτρίωση μικρού δάσους 3 στρμ., περίπου με κυρίαρχη βλάστηση του δριγυάδες οι οποίοι αποτελούν βασικό δασικό δένδρο στα κορφοβούνια της περιοχής και ευρισκόταν πάντα σε εναλλαγή με τους ελαιώνες.
- Η κήρυξη των οικισμών της περιοχής σαν παραδοσιακών και η αναπαλαίωση και ανάδειξη των παραδοσιακών κτισμάτων
Προηγούμενη Σελίδα        http://www.elaiolado.com        Προηγούμενη Σελίδα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Βιολογικό ελαιόλαδο Ηρακλείου Κρήτης απο τον παραγωγό, πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας απο την Δ.Υ.Ο., έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φετινό, ψυχρής έκθλιψης, 2,5 ευρω / κιλο, ελάχιστο 100 κιλά. Χωρίς ραντίσματα ούτε με βιολογικά σκευάσματα, δακοπαγίδες για προστασία. Χλωρά φυσική λίπανση με μυδική, βίκο και πρόβατα ελευθέρας βοσκής, αντί για λιπάσματα. Ελαφρύ ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα μικρότερη απο 1 οξέο. Σταύρος τηλ. 2810542353 & 6973495960

Advertised by Ati Advertising on www.idx